Boya Badana Nasıl Yapılır?

Bir Oda Nasıl Boyanır? Boya Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Evimizin konforu, yaşadığımız alan bizler için çok önemlidir. Evimizin dekarasyonunu değiştirdiğimiz de, daha sıcak bir ortamı elde etmiş daha huzurlu bir ortamın içerisinde kendimizi bulmuş oluruz. Evinizin dekarasyonunu püs noktalarını öğrenerek, kendi zevkinize göre tasarlayabilir, bütçenize katkı sağlayabilirsiniz. Evini boyamak isteyen fakat, ” Evimi nasıl boyarım? ” diyenler için duvar boyasının nasıl yapıldığını ve püf noktalarını yazımız altında topladık.

boya badana

Kolları Sıvayın ve Notlarınızı Alarak İşe Koyulun!

Evinizin dekarasyonu çok önemli bir detaydır. Dekarasyon ile uyumlu bir renge karar vermek, boyamaya geçmeden önce kullanılacak malzemeleri toplamak çok önemli bir detaydır. Boyamanın tamamlanmasıyla beraber doğru yürütülen bir sürecin getirdiği mutluluk paha biçilemez.

  • Bazı boyalar kullanıma hazırken, bazı boyaları su yada tiner ile karıştırıp kullanıma hazırlamanız gerekmektedir. Boyanın üzerinde yazan talimatlar çok önemli detayları oluşturur. Talimatları göz önünde bulundurarak boyayı hazırlamanız size doğru sonucu verecektir.
  • Mobilya ve diğer eşyaları boya- badana öncesinde odanızın ortasına toplamanız ve ardından koruyucu bir örtü ile tüm eşyaların üzerini ve zemini kapatmanız gerekmektedir. Örtme işlemi sayesinde, boya dökülse bile mobilya ve zemine zarar vermeyecektir.
  • Prizler ve süpürgelikler de çok önemli detaylardır. Tavanın buluşma noktaları ve boya bulaşmasını istemediğiniz yerleri de maskeleme bandı yöntemiyle yapıştırabilir, kapanmasına sebep olabilirsiniz. Maskeleme bandı sayesinde sadece çerçevelemiş olduğunuz alana boya yapmış olursunuz. Boya işlemi bittikten 2-3 saat sonrasında koruma amaçlı yapıştırdığınız bantları yavaş bir şekilde çıkarmalısınız. Maskeleme bandı çektiğimiz bölgeleri ince bir fırça yardımıyla boyayabilirsiniz. Bu şekilde hem daha titiz hemde daha temiz bir boyama şeklini oluşturmuş olacaksınız.
  • Tavanı boyama durumunda avizeleri de çıkarmanız gerekmektedir.
  • Üzerinize giyeceğiniz eski ve rahat bir giysiniz ile daha iyi çalışma şeklini elde edersiniz.
  • Son detayımız ise tabi ki boya malzemelerinin eksiksiz olduğunu bilmek ve kontrol etmeyi unutmamaktır. Rulo fırça, boya ızgarası, sırık, merdiven ve astar gibi ürünlerle boyanızı yapmaya başlayabilir, harikalar yaratabilirsiniz.

Boya Konusunda Önemli Dipnotlar:

Boya öncesinde duvarlarınızı hazırlamalı, varsa çatlaklar onarılmalı, veya zarar gören noktaları macun ile kapatmalısınız. Macunun kuruma işleminden sonra boya işlemine başlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir